Historie &  sfeer

 

De Penge is met zijn 120 jaar het oudste café van Turnhout, de hoofdstad van de Kempen en "Stad van de Speelkaart". Je vindt ons nabij de Grote Markt in de Lindekensstraat, een zijstraat van de Patersstraat.
 

De Penge is genoemd naar een gelijknamige belhamel die eind 19de eeuw in Turnhout zijn fratsen uithaalde.
Zijn schelmendaden, te vergelijken met die van de meer bekende "Witte van Zichem", werden in het begin van de vorige eeuw door de lokale auteur René Daniëls te boek gesteld.

 

Marc Moonen is de trotse uitbater van deze historische drankgelegenheid die in het weekend van 28 augustus 2010 haar 120ste verjaardag vierde.

De Penge biedt nog de sfeer van een gezellig bruin café waar je in een authentiek 19de eeuws Kempisch café-interieur gezellig kunt bijbabbelen en bij aangename achtergrondmuziek kunt genieten van een Pils of speciaalbier.

 

De Belgische biercultuur wordt eer betuigd door een uitgebreide collectie bieren van hoge gisting, die allen worden geserveerd aan de ideale temperatuur.

 

Onze sterkte is onze passie voor bier.

Dagelijkse kost in café De Penge

Wist je dat cafe De Penge ooit decor mocht staan voor een van de afleveringen in 'dagelijkse kost'het bekende programma van TV-kok Jeroen Meus? Bekijk hieronder de aflevering waarbij Marc een typisch streekgerecht "Pulverkas" mag uitserveren aan enkele gelukkige klanten.

  • Facebook Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon

© 2018 by Cafe De Penge

Lindekensstraat 45 / 2300 Turnhout / T: +32(0)14 41 29 24 / cafedepenge@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now